Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2011 17:44 - Ловни истории(продължение)
Автор: dmv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6073 Коментари: 10 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   Сериозна подготовка течеше,след като реших,че от този лов,ще се върна с ловен трофей,ако не някой от безуарите,то поне с Елен,я Лопатар,я някакъв друг..След кратко чудене избрах оръжието за стрелба – „Сайга 12”(] щурмови вариант [)..Сериозен ловен автомат,за сериозен дивеч..Приготвих патроните със сребърни съчми(отде да знам,че трябвало и чесън,среброто само-по-себе-си нямало да помогне,ама нейсе..),няколко ножа за дране и мятане,а след кратък размисъл добавих и две гранати,от тези,които ползват в звеното за разгонване на „зли и побеснели хипопотами”,не са смъртоносни,но са полезни срещу „проклетиите”..(тук никак не сгреших).Също така взех: терпентин,натриев тетрахлорид на прах и магнезиев сулфит..

   След това,напълних сериозно количество чай в термоса(тройно преварен извлек от Червен кантарион,Еньовче,Мащерка,букови листа,кора от Ясен,сушени черници,обилно гарнирани с Червен,ама много Кубински ром и брезова Водка,както и карамелизирана захар).Заредих в mp7-цата „Руски частушки”,Народна музика от Виетнам с цимбали и Бритпоп,който апропо звучи и в този момент.Оседлах Шарколията и потеглих,следван от нинджите,които летяха по околните дървета,дебнейки за евентуална опасност. Планът беше прост - да стигнем накрая до „Марийкин дол”,където бяха пуснали безуарчетата,а и имаше всякакъв дивеч,дори Елени Карибу(как се бяха заселили тези симпатични,северни бродяги там..още ми е чудно).

   Първата ни цел по пътя беше „Станкова ма’аала”.Дойдох да нагледам хотелчето,което споменах преди.Беше напреднал строежът сериозно,останах доволен(У нас си е лесно,почваш незаконна сграда и ако не е рибарска колиба на брега на Дунав,няма никакъв шанс да ти я съборят,срещу „некой лев” може да ти узаконят примерно..(не)голямо,наколно жилище срещу Парламента или където ти е удобно,само желание да има и некоя кинта..)

   Доволен продължих напред,видимо спокоен...когато..малко след последната постройка,ни врахлетя в бесен бяг,един от безуарите,видимо ужасен и очевидно..от нещо фрапиращо.Първоначалното ми желание да го застрелям, отстъпи място на съжалението,което изпитах към горкото животно,,изглеждаше същисано,заради което и му се размина куршум в главата..В момента,в който мина до нас,видях в очите му страх..Чак се зачудих какво е това,където е срещнал в гората..

В мигом охраната ме наобиколи и продължихме бързо напред,..Ставаше нещо странно и необичайно..

   След около час стигнахме до „Марийкин дол”..Още когато наближихме,чухме някакви страшни звуци..дайрета и ужасяващи песни в хор или поне прилични на такива..Това определено ни накара да сме внимателни,а и да се придвижим бавно за оглед.След десетина минути,пред очите ни се разкри смразяваща гледка – някакви Магесници,танцуваха около един от безуарите ми,вързан и очевидно приготвен за жертвоприношение...Сред грозния им зловещ танц и напев,успях да зърна,че са охранявани от някакви „Рицари на злото”,които чинно следяха какво се случва...Не издържах,тръгнах на лов,а се превърнах в защитник на животните,ама какво да се прави,ония бяха минали всички човешките,нам познати,граници...Тъкмо да издам заповед за атака,за да разгоним злите вещици,когато от една им страна се спуснаха пазвантите от „Нссо”(Национална служба"оран и сеитба") и ги връхлетяха,пратени от Пророк-главатаря на Републиката,който в последствие се разбра, бил бесен ,щото тия Магесници зловещи,с воя си,просто му разгонили дивеча чак в съседната гора,където си ловувал или поне имал идеята да..та решил да ги накаже..

   Но се оказа,че от другата страна,близо пък ловувал дагестанският ни познат – „Цъйплонок” ..та и той чул „врявата” и дошъл към „Марийкин дол”,той пък от интерес да види какво става,баш в този момент,с цялата кавказка паплач,която му се водеше охрана..Стана страховито меле,за което обаче,евентуално нали,ще разказвам тия дни,че се налага да посетя фермата ми за чилийски лами,порода -"Вакло ягне",която се намира в село Ловни’ дол.,щото тия парички от фондовете,кой инак ше ги земе,а?.
Със здраве..
‘’_0






Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cecka1504 - Прелюбопитна история. Чакам пр...
27.06.2011 19:15
Прелюбопитна история. Чакам продължението.
цитирай
2. malchaniaotnadejda7 - Хм! ... :)
27.06.2011 19:37
Ако в хотела има горещ грог с кубински ром и пневматични пушки по светещи електронни мишени (особено второто!) - ще съм редовен клиент. Като го узакониш де. Дориан, гордея се, че имам съблогер природозащитник! Току що прочетох за безуара.:) Не става за домашно любимче.
Здравей!
цитирай
3. dmv - Прелюбопитна история. Чакам пр...
27.06.2011 21:16
cecka1504 написа:
Прелюбопитна история. Чакам продължението.

Ще дойде;)
цитирай
4. dmv - Ако в хотела има горещ грог с куби...
27.06.2011 21:20
malchaniaotnadejda7 написа:
Ако в хотела има горещ грог с кубински ром и пневматични пушки по светещи електронни мишени (особено второто!) - ще съм редовен клиент. Като го узакониш де. Дориан, гордея се, че имам съблогер природозащитник! Току що прочетох за безуара.:) Не става за домашно любимче.
Здравей!

Той,Президентът много се кефи да стреля по безуари..За съжаление,тук имаме само истински;)Но ще измислим нещо..
Здравей!
цитирай
5. malchaniaotnadejda7 - Значи става за домашно любимче. То и архарът става за домашно животно.
27.06.2011 21:47
Надявам се, имате и орли. Когато ловувам, винаги съм съпътствана от Орел. :)
Това е единственото ми изискване.
А, мога да работя само с Калашников. На военното обучение (по наше време имаше задължително военно обучение на всички ученици) бях удостоена с лента "Отличник" за срелба по мишени с някакъв автомат Калашников.:)))) Сглобявахме го и го разглобявахме. Не, че знам, как.:) Оставям те на спокойствие. (Може и да изтриеш този безумен коментар.) Но е срамота да се убиват домашни любимци от редки видове.:( Президентът би трябвало да бъде озаптен и вразумен. Освен това Козелът е обезсмъртен в томовете на Христо Калчев.
Поздрав!:)
цитирай
6. dmv - Mълчание,
27.06.2011 21:56
щом трябва и орел ще има,и сокол,ако се налага..Тя "Сайга"-та е на принципа на Калашников,но тази стреля с друг тип патрони,но има една,която е точно с 7.62.А него ще го,като си замине сега и няма да ходи на лов толкова често...
Ще те взема в охраната значи,щом можеш да стреляш добре:)
Здравей!
цитирай
7. dorichela - Такова наличие на ловци. . . Аз като ...
28.06.2011 01:47
Такова наличие на ловци... Аз като спасител на Гугенхаузери усещам как само ще вървя след вас и се събирам и лекувам горките животинки, гоцета такива :)
цитирай
8. dmv - Dorichela,
28.06.2011 07:24
така,така,трябва си има там много за спасяване,ама не го знаят..;)
цитирай
9. malchaniaotnadejda7 - :) Дори, Здравей!
28.06.2011 14:57
Отдавна исках да ти кажа, че Спиридон е уникален. Има вид на страхотен ловец.:) Аз само ще охранявам да няма кръвопролития...:) Поздрави!
цитирай
10. barborok - сайгата е 12ти калибър... за нея разбрах ама защо ти е магнезиевия сулфит...
01.08.2011 09:28
... той е средство против запек... оставяй по едно празно пространство след препинателните знаци , за да се четеше по-лесно....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене