Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2011 00:09 - Митичната страна "Тапанария"... Препост:)
Автор: dmv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5989 Коментари: 9 Гласове:
13


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Мисля е на място да го препостна..по повод на мизерниците и кретените и пародията в "БЪЛГАРСКАТА ПОЛИТИКА"... по изборна икендия...

Само един анонс, пендели и маймуни , ако ви управляват..то избрани са от вас....:) eнjoy


 ...Някой бе казал,че всеки народ заслужава съдбата си....


  Една приятелка скоро се върна от странство и ми се обади да се видим.Речено-сторено.Седнахме на "по ракийка",малка ей,и започна да ми разказва за чудно-интересната държава "Тъпанария".
  Изначално,чувайки името, я погледнах объркано.Такова наименование и такава страна нямаше,сигурен бях аз.Географията ми е слабост,ама както и да е.
   Забелязала смущението ми, поясни за тази държава,че допреди години имала друго име,но после решили да я преименуват в чест на главния ръководител,чието име било "Тъпанарът".
   Съгласих се аз и помолих да продължи нататък,понеже много ми бе интересно да науча за новата страна,с различни обичаи,ежедневие и тнт.
   Та значи,там всичко било "тъпанарско"(в превод на нашия си език-щастие,прекрасно,кефя се-с една дума,та всички части на речта).
Болниците били "тъпанарско" място.Всички "тъпанари" ходели с голям кеф на прегледи.Нямало недоволни!Нямало недостиг на каквото и да било,абе с една дума идилия?!Най-добрата болнична помощ в целия регион.....
   После ми разказа за Образованието- училищата и университетите,от които излизали младите "тъпанари",били "Чудно място",материалната им базата била от модерна,по модерна.Тук,аз вече леко,бях отворил уста от учудване,но мойта приятелка не го забеляза,толкова се бе увлякла в разказа си....
   После научих,че "Тъпанария" била най-чистата страна в целия познат нам СВЯТ.Проблемът с боклука бил решен много добре.Значи,обикаляли някакви хора с колички и странни превозни средства(чието име не бе запомнила),с впрегнати в тях коне и събирали сметта от контейнерите,а това което падало по земята,също не било проблем.Милиардите "тъпанарски" глутници от бездомни кучета изяждали всичко органично,а другото го завличали в храстите наоколо.Тук аз не издържах и шумно и възторжено пророних.."Бах ма"ам му"..
  След това чух,че в тази митична страна,имало страхотна социална политика.Пенсиите в "Тъпанария" били високи и прилични,можело да се "съществува" добре с  тях.Не знаела колко високи,но стигали.Затова възрастните "тъпанари" си имали хобита: да отглеждат зарзават,да "правят" буркани,да "връщат" желязо-ей така за спорта."Здрав дух в здраво тяло"-държавно мото....
   А "пътна инфраструктура" било нещо нечувано.От години "тъпанарските" инженери строели "чудни" магистрали,всички пътища били изкърпени,даже бабуните почти били станали гладки..Главният "Тъпанарът"-такова му било името- се скъсвал да обикаля и открива (навсякъде и за всичко)разни "постижения".
   Но това,което наистина ме впечатли бе фактът,че в Тъпанария нямало недоволни и престъпност.Нямало смисъл да крадеш.Никой не го правел - всички били "тъпанари",демек добри и щастливи хора.Обрасцови "тъпанари"-полицаи,невероятни "тъпанари" политици..идилия.Нямало политически строй,никакъв,само "тъпанарщина"(демек кеф и доволство)
   Младите пък ходели на уникално-забавни места,където хвърляли накъсана хартия и крещейки "тъпанарски" песни(разбирайте доволно).
Гербът им бил гордо изправен т"ъ"пир с хобот в мравуняк,а наоколо мравки,които се опитват да го прогонят,.Тука не издържах и се изсмях доволно.Тя ме пита защо и аз й обесних,че мравоядите ядат мравки,а тапирите листа и трева.Погледна ме ,все едно съм невежа,и спокойно ми разясни,че там всичко е по-различно-разбирайте,т"ъ"пирите им не са тапири,а са "весдесъщи" и си правят каквото искат-кеф им мравки,кеф им друго нещо.А пък на табелата на входа и изхода от държавата пишело... цитирам:
"Добре дошли в Тъпанария,
най-"тъпанарската" страна в света"
  Аз гледах същисан и мълчах.Нямаше какво да кажа.имах Желание да емигрирам там.Така примамливо ми звучеше тоя разказ.
  Пихме по ракия-втора "малка" и я изпратих "по живо,по здраво"
  Беше ми малко кофти,че сме назад от цивилизована "Тъпанария",ама пих трета ракия,"малка",и си легнах...
.................................

   На другия ден,излизайки от входа,видях че до кофата за смет,има няколко "тъмни" субекта и ровят в нея,а край тях се навъртат,две до три,улични "мивки"-порода "превъзходна подобрена".В този момент,покрай тях, минаваха някакви "малолетни",слушашти някаква непозната за мен "гореща южняшка" музика,дрънчаща през  лаудспикъра на мобилен телефон,на път за училище..Картината се допълни от "нечовешки" усиления телевизор на баба Гица от първия етаж,по който чух , точно в този момент,как "Главният шаман-министър" на РЕПУБЛИКАТА , да "бае" на някаква магистрала,за "берекет версин",при откриването й.........
  Усмихнах се и доволен се качих в колата.Имаше надежда и за нас...




Гласувай:
15



1. jabalka - Привет !
28.10.2011 08:59
Винаги има надежда! Особено, ако можем да отскачаме до "Тъпанария" - всяка сутрин...!
"Усмихнах се и доволен се качих в колата.Имаше надежда и за нас..."
цитирай
2. malchaniaotnadejda7 - Дориан! Къде се губиш, Змей!?
28.10.2011 10:47
Като те няма и за кого да гласувам, пак за Тъпанария.:) Аз не гласувам за партии, а за личности. За Йорданка Фандъкова... примерно.:))) Ти защо не си подаде кандидатурата? Мммм?!:) Подадеш ли си я като незвисим кандидат, нямаш проблеми - ще увлека масите и те избираме!:))))
Поздравявам те с "Концерт за виолончело на Антонио Вивалди"!:) А, и пътя до Копривщица го оправиха, това е нещо.:) Пропуснал си да добавиш, че в Тъпанария, сме минималисти.:)))) Радвам се, че си тук. Поздрави и не се сърди! Аз отдавна не се вземам прекалено насериозно.:)
цитирай
3. tili - Размечта
28.10.2011 11:15
деня ми! Ще видя нощес как ще е с мечтите и ще пиша.
:))))))))))) Привет, и аз слушам барок в момента, ама Марчелло. Хайде, един Хендел и от мен;-) Водната музика, че съм на вода, хехехе.
цитирай
4. malchaniaotnadejda7 - ps Ето моята позиция за случващото се у нас и... по света.:)
28.10.2011 11:56
където, политиците са опашати създания - без изключение!, а обещанията им са... виж сам - мушици....:) Резултатите - интериор за милиони и ...:))))

Simon's Cat 'Fly Guy' - YouTube
http://www.youtube.com/watch?v=I1qHVVbYG8Y
цитирай
5. dorichela - Тая държава съм я чувала, позната ми ...
28.10.2011 18:12
Тая държава съм я чувала, позната ми я сякаш :):)
цитирай
6. dmv - Добра вечер, дами:) Радвам се да се е ...
28.10.2011 21:25
Добра вечер , дами:) Радвам се да се е харесало....главният тъпанарин пак ще спечели....чак ме изкушават да гласувам за КомунизЪмЪТ:)... Ма едва ли ахахахах:) Но е пародия...Яне пенделот...сега подкрепя Бойче борисовски..а до вчерта ще се да го гърби...пародия до пародията, Малеле:)
цитирай
7. bapha - ето след това:
29.10.2011 01:08

".пародия до пародията, Малеле:)"
ми иде да тресна калпака в земята...
цитирай
8. dmv - ". пародия до пародията, ...
30.10.2011 21:33
bapha написа:

".пародия до пародията, Малеле:)"
ми иде да тресна калпака в земята...

:) Oбщо взето...това остава:)
цитирай
9. tres1 - привет
01.11.2011 15:34
Привет од още едън тъпанар. Право го рече - мое съде да ни завидът мнооо ни е гот его я си врътнах поредната малка (пета ли беше, седма ли не ги помна, ама преди това ударих три големи за отскок) - голем кефъ ....Да живей тъпанаризъма!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене