Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2011 12:21 - "Антички" FYROMец(част втора)
Автор: dmv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7334 Коментари: 30 Гласове:
16

Последна промяна: 04.09.2011 12:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
""Трите български държави немат никакъв "континуитет", макар че са били разделени за максимум 500 години. Македонските държави, обаче имат континуитет, нищо, че са били разделени повече от 2000 години""    Това е една от поредните, "бисерни" македонски заблуди, витаещи из нет-пространството. Повечето "Вардарски FYROMци" се смятат за наследници на "Аце Античкиот", поради което..и те били "антички". Били от първите народи, населяващи.. галактиката наречена "Пут од Млеко"! Не се шегувам, това го пише като македонска пропаганда, понеже явно им отесня планетата,  че и Слънчевата система, та се "преселиха" да управляват цялата галактика... Да се готвят и други галактики! След това Вселената,...а после...ами после...отвъд НЕЯ, ще завземат и празното пространство след края...:)ТЕ ИДВАТ!! "Педерите недни"
   Молят на иконата на "Аце," който, като гръцки цар, си е бил езичник...ами просто, 326 година преди Н.Е.... не е имало християни:), но те вече икони му правят...


""Факт е дека Русија е основоположник на "Бугарската нација"(заради блиската местоположба до Златниот рог,не дека сте ги нешто мили или браќа...)
Знаеле дека на таа територија имало луѓе рисјани,кои биле лошо настроени према Турците....па за да создадат мит дека потекнуваат тие рисјани од денешна Русија ве крстиле како Бугари што не е точно(иГЕНЕА докажа),плус пред да ве формираат кешираат добро за да ја создадат Егзархијата,која заедно со Цариградската Патријаршија(која знаеме дека е во добри односи со Русија) полесно ја наметнуваат таа пропаганда за Бугарите меѓу тие рисјаните, и исходот од тоа еве го.... изгубени благонадежни бугари кои знаат дека потекнуваат од Македонија,незнаат како станале Бугари,па мислат дека тие во Македонија се бугари.............

""

   Буахахаххаха, определено това е един "много различен" и "иновативен поглед" над БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ! Ние сме имали три държави, Първото БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО било на  хазарско?! Второто било "КУмано-ВЛАСКО"?! А третото..РУСКО?! Македонските "историчари" могат да ми направят една свирка... от дърво:) Но факт е, че това е официална теория! Та затова ние не сме имали "континуитет", а пък те, видиш ли, над 2000 години..


  И за десерт е това:
""Неможе со краден фолклор ( од Македонците ) и со крадени песни да се има Бугарски музички национален херој..........Вие само увезувате пеачи од Макеедонија и Србија.........а немате никаков извоз на прави Бугарски пеачи на Балканот.............Тоа е ваш реален проблем..........и тука треба да поработите а не глупости да пишувате против Македонија................"""    Значи, ние и "античкиот фолклор" крадем.... Та затова, аз лично , ви поздравявам с ЧИСТО БЪЛГАРСКАТА НАРОДНА ПЕСЕН
"Македонско девойче". Ако някой ми каже, че е македонска по народност, а не от фолклорна област "Македония", ще му откъсна главата!
   А нашите "Пирински МАКЕДОНЦИ" могат още да се гордеят с "ваРварските" братовчеди, само че онези наричат нашенците подлоги...:)

   Заради хора като "Titar Pejo" в частност(македоно-хърватин, живеещ в Хърватска, защото е патриот!) и всички македонски "малесръбчета" и откровени сърбомани, в интернет пространството ще се подвизават хора с никове "МЮМЮН Вардарски" и "Клецам антички педали", не го одобрявам, но на комитски нож....се вади малинхера!!!
Со здраве на "ВСИЧКИ ТАТАРО-БУГАРИ", както рдовно ни казват македоноидите:)






Гласувай:
16



1. cecka1504 - Понеже съм пристрастна - поздра...
04.09.2011 12:55
Понеже съм пристрастна - поздравления за избора на песен :))))
цитирай
2. dmv - Понеже съм пристрастна - поздра...
04.09.2011 13:01
cecka1504 написа:
Понеже съм пристрастна - поздравления за избора на песен :))))

Силно се надявам, че всъщност не си пристрастна към Варв(д)арските братовчеди:)))
Специален поздрав с тази прекрасна българска песен за теб:)
цитирай
3. cecka1504 - Не, в никакъв случай към тях, а към ...
04.09.2011 13:15
Не, в никакъв случай към тях, а към споменатия от теб фолклор :) Дет се вика - откърмена съм с него.
А онези отдавна станаха смешни с твърденията си.
Благодаря за поздрава :)!
цитирай
4. dmv - Добре отдъхнах си, а за тях. . мал...
04.09.2011 13:24
Добре отдъхнах си, а за тях.. малинхери:) Някой ден "ще сгреят", че Македония е фолклорна и географска област, надявам се скоро...
цитирай
5. cecka1504 - Леко с оръжията :)))) Съмнявам се ...
04.09.2011 13:28
Леко с оръжията :))))
Съмнявам се да сгреят какво точно е Македония.
цитирай
6. dmv - Е няма леко, в FYROM вадят "...
04.09.2011 14:02
Е няма леко, в FYROM вадят "комитски" ножове..то това им е проблемът, на престрелки ходят с ножове:)))
А бе да не сгряват, но да не крадат история, за другото да се оправят, скоро ще си имат милион шиптъри на главите:) ДА им е честито:)
цитирай
7. tutankhamon661 - dmv
04.09.2011 16:10
Тази песен никога няма да ми омръзне.
Страхотно удоволствие!
цитирай
8. dmv - ДА, няма лоши български фолклорни ...
04.09.2011 17:11
ДА, няма лоши български фолклорни песни, тази е една от най-красивите:)
цитирай
9. kleopatrasv - Оооо, какво се ядосваш толкова. Не ...
04.09.2011 22:35
Оооо, какво се ядосваш толкова. Не знаеше ли, че всяка държава си пише историята по свой начин, в това число и ние българите се имаме едва ли не за най-древната цивилизация. А, нашта история в тяхната страна е съвсем различна...
Това е напълно естественно за запазване историческите уж истини.

Не беше ли по-добре да си на лов днес и да ни опишеш някакво преживяване?
Все пак и утре да тръгнеш не е късно. Гледай си кефа и остави историята на историците, те ще я донагласят.
Поздрави!
цитирай
10. malchaniaotnadejda7 - :) Всичко македонско е най и по!
05.09.2011 00:16
Нещо като стародавния завет на шопа, че "От Искъро по-глибоко нема и от Витоша по-високо нема!" Е, "нема", ама има...:) "Море има, има, как да нема..." - помниш ли пък тази песен? А песента е хубава, разбира се, че и аз много я обичам - една хубава българска песен. Имам познати и приятели македонци и в Канада, и в Македония, ами..., какво да ти кажа - национализмът така ги е обсебил, че понякога умни и добри хора говорят очевидни нелепости. От рода на - Одисей произлизало от "Оди" и "Сей" македонската култура по света!? Такива твърдения най-малкото ме разсмиваха и ми звучаха инфантилно... Но, всъщност не е смешно, а е тъжно. Защото това разделение, тази изкуствено създадена "нация", сега наистина се отдели и е доста различна. Тъжно е и жестоко, че сме го допуснали и някак, сякаш още робуваме на омразата, а ти споменаваш за силното албанско присъствие... То не е само "илирийско", (и тях сме ги владяли преди векове) а и друго, крайният ислямски фундаментализъм, чийто подвижни, плаващи пясъци могат да погълнат и нас! Хубав бе постингът ти за династията на Шишмановци... Нека не забравяме, че историята се повтаря, а сме и в положение на трета световна война. Войната на идеологиите и на кръста с полумесеца. Извини ме, Змей, ако звуча крайно, но ние нямаме избор. Трябва да ги приобщим. Знам, граничи с невъзможност, но, трябва. А от предишният ти постинг, къде изчезна онзи невероятен клип за Охридската школа и нашите храмове и крепости? Някакви маймунки гледам...:) Поздрави за позицията!
цитирай
11. malchaniaotnadejda7 - ps Под "приобщаване" имам предвид политически,
05.09.2011 09:12
другото е утопия и нито е необходимо, нито възможно. Присъствието на българския културен център там, даренията на книги, културния обмен, и чисто стратегически. А това, което цитираш е покъртително!

""Факт е дека Русија е основоположник на "Бугарската нација"(заради блиската местоположба до Златниот рог,не дека сте ги нешто мили или браќа...)
Знаеле дека на таа територија имало луѓе рисјани,кои биле лошо настроени према Турците....па за да создадат мит дека потекнуваат тие рисјани од денешна Русија ве крстиле како Бугари што не е точно(иГЕНЕА докажа),плус пред да ве формираат кешираат добро за да ја создадат Егзархијата,која заедно со Цариградската Патријаршија(која знаеме дека е во добри односи со Русија) полесно ја наметнуваат таа пропаганда за Бугарите меѓу тие рисјаните, и исходот од тоа еве го.... изгубени благонадежни бугари кои знаат дека потекнуваат од Македонија,незнаат како станале Бугари,па мислат дека тие во Македонија се бугари............."

Че са чак дотам докарани нещата, и аз не го знаех! Фактът, че сме кръстили с "дух и огнен меч" в писменост и вяра малко повече от коментираните тук страни, и сме ги учили на държавност, принадлежи на историята, но нека и аз не изпадам в смехотворно шовенистичко патриотарство, така до никъде. Защото всички знаем геополитически, къде стои една Албания. Далеч съм от мисълта да се настройвам срещу когото и да било, но трябва да се спре с "мразем да умрем, умрем да мразем" и доста рационално и хладнокръвно да се види, как може да се излезне от това смехотворно и драстично състояние на нещата. Доведено безспорно от великата Рус, дето ни е основала като държава. Само че Коминтерна основа тях. За "н"-ти път, който не е гледал филма на Милена Милотинова да го гледа. И, Клео, не може да си мълчим и да сме безучастни, нали? Защото, както е тръгнало, ако не решим тези доста сложни проблеми с една мъдра, гъвкава, но и много категорична политика, в скоро време албанци ще ходят на лов и в нашите и в македонските гори.
цитирай
12. jabalka - Привет!
05.09.2011 13:04
Човек вижда това което познава и иска, а отрича онова което не разбира!
Останалото е мълчание!
Благодаря за поздрава песента е много хубава!
цитирай
13. dmv - Оооо, какво се ядосваш толкова. Не ...
06.09.2011 22:09
kleopatrasv написа:
Оооо, какво се ядосваш толкова. Не знаеше ли, че всяка държава си пише историята по свой начин, в това число и ние българите се имаме едва ли не за най-древната цивилизация. А, нашта история в тяхната страна е съвсем различна...
Това е напълно естественно за запазване историческите уж истини
Не беше ли по-добре да си на лов днес и да ни опишеш някакво преживяване?
Все пак и утре да тръгнеш не е късно. Гледай си кефа и остави историята на историците, те ще я донагласят.
Поздрави!


Много народ има тук. в блога, които пишат пътеписи:), аз не съм от тях, пазя си ги за мен:), както и снимките си слагам по фото-форумите, някакво разделение:)
Освен това аз обичам да се гъбаркам а "антички" македоноиди като един истински бугаро-татарин :Р
Поздрави и на теб:)
цитирай
14. dmv - Човек вижда това което познава и ...
06.09.2011 22:28
jabalka написа:
Човек вижда това което познава и иска, а отрича онова което не разбира!
Останалото е мълчание!
Благодаря за поздрава песента е много хубава!

:) Добре синтезирано
цитирай
15. dmv - malchaniaotnadejda7,
06.09.2011 22:30
истината е следната - братята българи от Македония са дебили с промити мозъчни лобове, имат недостиг на свежа кръв и мисъл, а който го постигне е репресиран и това в 21 век!
цитирай
16. dorichela - Брато, е ТЕ ТВА НЕМА ДА СТАНЕ :) Няма да го загреят никога, ама никога.... :)
06.09.2011 22:51
dmv написа:
Добре отдъхнах си, а за тях.. малинхери:) Някой ден "ще сгреят", че Македония е фолклорна и географска област, надявам се скоро...

цитирай
17. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Змей!
06.09.2011 22:58
dmv написа:
истината е следната - братята българи от Македония са дебили с промити мозъчни лобове, имат недостиг на свежа кръв и мисъл, а който го постигне е репресиран и това в 21 век!

Но имат и 5 зве`зди ракия"Античка"... Ако не греша. Беше хубава. Те са странни, но сърдечни.
цитирай
18. dmv - истината е следната - братята бъ...
06.09.2011 23:31
malchaniaotnadejda7 написа:
dmv написа:
истината е следната - братята българи от Македония са дебили с промити мозъчни лобове, имат недостиг на свежа кръв и мисъл, а който го постигне е репресиран и това в 21 век!

Но имат и 5 зве`зди ракия"Античка"... Ако не греша. Беше хубава. Те са странни, но сърдечни.

Aбе, аз не харесвам това,което са в момента, но за ракията си права, хубава е:)
цитирай
19. dmv - Добре отдъхнах си, а за тях. . мал...
06.09.2011 23:41
dorichela написа:
dmv написа:
Добре отдъхнах си, а за тях.. малинхери:) Някой ден "ще сгреят", че Македония е фолклорна и географска област, надявам се скоро...


Ше им помагаме!
цитирай
20. malchaniaotnadejda7 - :) Подариха ми едно шише - старинно на вид, с грозд...
07.09.2011 00:11
dmv написа:
malchaniaotnadejda7 написа:
dmv написа:
истината е следната - братята българи от Македония са дебили с промити мозъчни лобове, имат недостиг на свежа кръв и мисъл, а който го постигне е репресиран и това в 21 век!

Но имат и 5 зве`зди ракия"Античка"... Ако не греша. Беше хубава. Те са странни, но сърдечни.

Aбе, аз не харесвам това,което са в момента, но за ракията си права, хубава е:)

Рецитираха ми Яворов... И плакаха на Яворов.:) Другото го знаеш, по-добре от мен.
цитирай
21. dorichela - те са малко фанатици по тая тема. . . . ...
07.09.2011 00:34
те са малко фанатици по тая тема..... И помощта няма да им помогне :)
цитирай
22. dmv - Друго.. не знам какво е, а повечето македонци не биха си хвърлили сопола за български поет, учуден съм, те са толкова безмозъчна паплач, че съм учуден!
07.09.2011 00:44
malchaniaotnadejda7 написа:
dmv написа:
malchaniaotnadejda7 написа:
dmv написа:
истината е следната - братята българи от Македония са дебили с промити мозъчни лобове, имат недостиг на свежа кръв и мисъл, а който го постигне е репресиран и това в 21 век!

Но имат и 5 зве`зди ракия"Античка"... Ако не греша. Беше хубава. Те са странни, но сърдечни.

Aбе, аз не харесвам това,което са в момента, но за ракията си права, хубава е:)

Рецитираха ми Яворов... И плакаха на Яворов.:) Другото го знаеш, по-добре от мен.

цитирай
23. dmv - те са малко фанатици по тая тема. . . . ...
07.09.2011 00:45
dorichela написа:
те са малко фанатици по тая тема..... И помощта няма да им помогне :)

Тогава да си земат Аце и всички "антички педери" и да вървят на ... знаеш къде:)
цитирай
24. malchaniaotnadejda7 - dmv - Друго. . не знам какво е, а по...
07.09.2011 00:55
Беше възрастен човек, много възрастен и с някак достолепно излъчване. Като от филм на Копола. Бяхме с колеги на конференция в Охрид... Започна да рецитира Яворов. После се разплака. Гласът му трепереше. Рецитира "Калиопа" на чист български и никъде не сгреши... :( Мисля, че бе роднина на техния президент тогава. Дъщеря му бе от Балабановия род. Забравих му името, утре ще го намеря. Хубава песен! Българска... "Другото" е, че Одисей произлиза от "Оди" и "сей" македонската култура по света. Това е другото!:) Там оправия няма.
цитирай
25. sestra - Този въпрос, струва ми се,
07.09.2011 10:02
трябва да се отнесе към неразрешимите - божа работа. Няма и няма изглед за надеждна политика - всеки опит потъва в подвижни пясъци. На всеки от нас остава да го повдигаме със сърце, както правиш впрочем. Вчера си припомних "Мера според Мера" от телевизията - ето един такъв филм, направен по такава книга е нещо, което наистина работи, така мисля.
цитирай
26. dmv - Благодаря за коментарите!
07.09.2011 20:58
Благодаря за коментарите!
цитирай
27. virtu - Ама ти дразниш ли се на тие неграмотници?
09.09.2011 10:46
На мен ми е смешно !
Помисли си : преди 120 години 600 000 българи от Македония и 300 000 от Егейска Тракия и Македония идват в Свободна България . Получава се вакуум . Северна Гърция я заселват с християните от Мала Азия , В Македония нахлуват албанците .
Избиват патриотите в старите български области .
Що се чудиш ? Сегашното население има умствен дефицит ! :))
цитирай
28. dmv - и сега в Егейска има над 500 000 го...
09.09.2011 14:16
и сега в Егейска има над 500 000 говорещи български, и поне 150000 помаци, тех да си ги държат там:)
Албанци в Македония има от преди 300 години, посредством асимилационно разселничката политика на османлиите:)
Но в Албания има около 200 000 хиляди македонци със македонско самосъзнание и дори около 25 хиляди с българско такова и то християни:), Това знаеш ли го:)
цитирай
29. virtu - Знам , знам !
14.09.2011 15:20
И за Берат , и за натиска на албанците , заради които много български родове напускат Охридското езеро и Струга и се заселват преди 300 години в България.
В Тетевен се заселват тези от Тетово .
Родът на Иван Вазов е от Македония и затова нейната съдба му е толкова близка :
Не даваме я , не Земята мила ,
земята на светите ни отци ,
не даваме праха на Самуила ,
ни славата на двамата светци !
От там е и родът на Райна Княгиня.
Я мислам дека со албанците немаме кво да делиме , оти сме живели векове наедно . Гръчко е друго . Овие сакат да го подменот народот . От времето на Пърлича , та досега сакат да го асимилират народот и да го напраят елински . Измислюват нови националности : турлаци , торбеши , каракачани , сал да не се сборуват Болгари.
:))
цитирай
30. dmv - Да, има много още инфо, ще го търсим и ...
15.09.2011 12:39
Да, има много още инфо, ще го търсим и изнасяме:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене