Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2011 11:25 - Лично и беснеещо...
Автор: dmv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8848 Коментари: 28 Гласове:
38


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

   Предлагам - да се построи "чудесен", смотано-развлекателен комплекс на 7-те рилски, асВалтов път, да се прокарат пътища, да се презастрои още "Безоточното езеро", намиращо се по-долу в Паничище, което вече е жабурнясало, понеже от близкия, нео-мутренски строеж.. се изхвърля какво ли не наоколо - вътре в него и по бреговете му, въобще предлагам, ако може, в най-кратки срокове и темпове, да му се е.е майката, понеже природа на България не Й е нужна...Колкото повече боклуци хвърлите, толкова повече "награди" ще спечелите .. Майка ВИ животни!!!:(((!!! Рила е оцеляла много време, сега пък е дошло разделно да рушим... Напреде!! Изродска история, само дето после "софианце" ше пият вода от к.р. ми Янко! Не, че някой го е еня, ама поне да ми олекне.. Да се чудиш как е възможно -  да се руши подобно нещо, добре ги удари кризата..

image

Само един проблем, сега е зеленясало и жабурнясало...
Не е като на снимката горе...

"Ветре, ветре , Моринянино, Я вей ми вей, Ветреее"

Из Исихия...

Докога, ще забравяме, че тази планина(всяка) е майка за нас, а ние се държим с нея.. все едно е мащеха за нас и не е наша и не ни пука какво става с нея?!? ...Докога ще се правят дивотии и ще си мислим, че тя ще търпи.. А уж раждала хора...







Гласувай:
38



1. cecka1504 - Ми с настъпването на пътищата към ...
12.08.2011 11:31
Ми с настъпването на пътищата към планината не са ли започнали отдавна?
Остава развлекателния комплекс да се захване.
Иначе много се гордеем с природата си, ама май повече с гордеем с това как я рушим.
цитирай
2. malchaniaotnadejda7 - Здравей, Дориан!
12.08.2011 11:55
Свещената планина на България. Вратите на други светове се отварят над нея... Дано спрат. Те опитаха и в Копривщица. Ново строителство, разрастване, ама удариха на камък. Засега. Но в Странджа, южното Черноморие, успяха... Изпиха морето.
цитирай
3. dmv - Ми с настъпването на пътищата към ...
12.08.2011 12:52
[quote=cecka1504]Ми с настъпването на пътищата към планината не са ли започнали отдавна?
Остава развлекателния комплекс да се захване.
Иначе много се гордеем с природата си, ама май повече с гордеем с това как я рушим.[/quote

Има устойчиво и неустойчиво развитие...
цитирай
4. dmv - Свещената планина на България. ...
12.08.2011 12:53
malchaniaotnadejda7 написа:
Свещената планина на България. Вратите на други светове се отварят над нея... Дано спрат. Те опитаха и в Копривщица. Ново строителство, разрастване, ама удариха на камък. Засега. Но в Странджа, южното Черноморие, успяха... Изпиха морето.


Животни и ненаситни твари, нищо повече!!!
цитирай
5. анонимен - Абсолютно съгласен с тебе!
12.08.2011 13:15
Ама да свалят отпадъка от разрушеното на ръка. Сами.
цитирай
6. dmv - Ама да свалят отпадъка от разруш...
12.08.2011 13:37
katana написа:
Ама да свалят отпадъка от разрушеното на ръка. Сами.

Не би, Катана, не би, два дена им гледах дивотията, вървиш на прекрасно място като "Безоточното езеро" и наоколо се чуват къртачи,бетон-помпи, а ти "а да се слееш с природата" и греда.. Видях и хора да си хвърлят отпадъците в самото езеро, бая скандал им заформих, раждат се говеда в тази държава, трагедия!
цитирай
7. virtu - Нямам думи !
12.08.2011 13:45
:(
цитирай
8. fiorino - Бетонът бавно превзема планините...
12.08.2011 13:49
цитирай
9. dmv - :( E аз имам, страшно е...
12.08.2011 13:54
virtu написа:
:(

E аз имам, страшно е...
цитирай
10. dmv - Бързо е!
12.08.2011 13:58
fiorino написа:

!
цитирай
11. malchaniaotnadejda7 - Свещената планина на България. ...
12.08.2011 14:35
dmv написа:
malchaniaotnadejda7 написа:
Свещената планина на България. Вратите на други светове се отварят над нея... Дано спрат. Те опитаха и в Копривщица. Ново строителство, разрастване, ама удариха на камък. Засега. Но в Странджа, южното Черноморие, успяха... Изпиха морето.


Животни и ненаситни твари, нищо повече!!!

Ненаситни, защото им го позволяваме. Държава без държавност, без закони, територия от третия свят! Но не обиждай животните, моля те. В много отношения, може да се поучим на поведение от тях... Рила няма да позволи подобно посегателство. Ако ние, българите, не вземем мерки и стоим безучастни, Рила ще ги помете, т.е. измете оттам. Рано или късно. Вярвам в това.
цитирай
12. dmv - Рила няма думата, уви е така. . . У...
12.08.2011 22:24
Рила няма думата, уви е така... Убиват я бавно..Ние сме тези,които да спрем изродите...
цитирай
13. kleopatrasv - Хубаво, но що не вземеш да го внесеш, ...
13.08.2011 00:30
Хубаво, но що не вземеш да го внесеш, като проектче в Нар.събрание? Нека малко им просветне и след дегустиране на водата от там! Да не забравиш да вземеш проби за доказателства?
Поздрави за теб!
цитирай
14. dmv - Aбе какво да ти кажа, те други са в...
13.08.2011 09:17
Aбе какво да ти кажа, те други са виновни за тази работа - агенции, Екоминистерство и тнт..
цитирай
15. gothic - Природата ще си вземе своето. Из...
13.08.2011 09:31
Природата ще си вземе своето. Изчезнем ли, следите от нас ще се заличат за има-няма половин век. За щастие.....
цитирай
16. dmv - Да, но защо трябва да изчезвам, за да ...
13.08.2011 09:36
Да, но защо трябва да изчезвам, за да има природа?! Не може ли по-устойчиво развитие и мисъл.. Аз искам да има природа когато ме има тук, после ми е все тази, че като вид ще сме изчезнали, освен това рушим с такива темпове, че след нас може и да няма природа...
цитирай
17. vostroto - Дмв, привет!:)
13.08.2011 09:47
Лошо, да. Съгласен съм, че в момента като че ли само обикновените граждани могат да направят нещо, за да спрат безумието със замърсяването на природата.
Държавата (респ. чиновниците - само прибират подкупи) е абдикирала.
цитирай
18. dmv - Приятелю, здравей и добре дошъл!
13.08.2011 09:57
Прав си, за съжаление, абдикирала, но най-гадното е, че тези там, местните, те искат бърза печалба и толкоз, не ги интересува друго, само и само да вземат някой лев са готови на какви ли не трагедии и мизерии за сътворяване... Това езеро, за което приказвам е уникално, тоест беше, знаеш ли - виждаше се как извира водата в центъра му, когато беше още чисто, а то е уникално,защото се просмуква от скалите и пак така се оттича... Ама уви, вече е зеленясало, имам снимка от онзи ден.. Риби са пуснали да опасат водорасли?!
цитирай
19. blagovestie - Разбирам огорчението и гневът ти,
13.08.2011 11:26
и аз побеснявам като видя строителни и други отпадъци, разхвърляни баш където не им е мястото. Ако не се въведат и спазват солидни глоби за нарушителите обаче, нищо няма да постигнем. Не напразно написах да се въведат и СПАЗВАТ...

Другото решение е да се включваме и дори сами да организираме разни инициативи за почистване на някакъв период. С водните източници вече е по-сложно, там изхвърлят всичко от най-различни производства и трябва здрав контрол, а в нашата мила родина всеки проблем се решава с малко пари под масата.

Хубаво е, че се ядосваш. Звучи малко идиотски, но докато има огън и на хората им пука, докато има будни и гневящи се, все има шанс нещо да се промени.

И дано съумеем да възпитаваме децата ни да пазят и да се грижат повече, да са по-отворени и способни да изживяват щастието да се потопиш и заредиш в природата, да почерпиш от красотата, с която сме благословени.
цитирай
20. dmv - Приятелко,
13.08.2011 11:41
защо да чистя на говедата? Защо шибаните животни,просто не престанат да се държат сякаш планината не е наша и тяхна, а нечия чужда?! ЗА другото си права!!
цитирай
21. blagovestie - Защото те не са достатъчно човеци, затова...
13.08.2011 11:46
И по-добре някой да чисти, отколкото след време да допуснем земята ни да се обезобрази. А Рила е и моя, и твоя.
Ако някой дойде и се изака пред вратата ми или вкъщи (може и куче да е или дори прасе, за да схванеш аналогията), и да се тюхкам защо го е направил, акото ще си стои докато не го почистя и ще ми вони през цялото време. Дори всеки, който влезе ще го разнася навсякъде, така че не само, че няма да намалява цапането, ами ще се разраства... :)))

Прави каквото трябва, пък да става каквото ще! Това е действие. Другото - мрънкане и излишни нерви. Ако не се реши законово проблемът със замърсяванията и искаме да оставим нещо на децата ни - аз бих отишла да чистя :))))
цитирай
22. dmv - Проблемът е законово решен! Просто ...
13.08.2011 12:00
Проблемът е законово решен! Просто се заобикаля, защото могат! Инак не искам да чистя, за да цапат, искам да се осъзнаят и да не цапат! Аз не искам нищо за децата си, искам за мен, хората не схващат, че трябва те да оценяват първо, за да има после, барбекюто е чудесно, но долу, на полянката, няма какво да ми паля из горите, та както винаги да ги подпалват...

Цялото казано дотук е с фул респект!! :)
цитирай
23. blagovestie - Оценявам фул респекта :))))))
13.08.2011 12:05
Не твърдя, че не си прав. Напротив. И аз искам всички да са възпитани ползватели, които ги е грижа не само как ще прекарат 2 часа от уикенда си, хапвайки и пийвайки, а след тях и потоп. Но това, само по себе си, е утопия, особено за нашия манталитет.

Закони, които не са спазват, не струват пет пари, все едно ги няма.

Как предлагаш да ги принудим да пазят местата, които обичаме? Защото в крайна сметка е важно именно да съхраним чисти тези неща, за да можем ние, а и другите, да им се наслаждаваме.

ПП: Дано не прекрачих тънката червена линия отвъд респекта ;))))
цитирай
24. dmv - Предлагам - да се възпитават децата ...
13.08.2011 12:32
Предлагам - да се възпитават децата от чалга- индиго- поколението, да стават хора и да не хвърлят всичките си боклуци някъде, където им скимне,ако е възможно,да не виждат светлия пример на мама и татко, как си хвърлят фаса на улицата... Предлагам глобите да са ефективни и събираеми- има опция, горските да са хора,а не имбецили без образование - в България всяка година излизат 500 човека с образование,които няма къде да разботят,щото някой така е решил.., к Онзи на Сапарева баня горският, по известен като "Босият"- понеже зиме и лете все е бос, не се ебавам, с обувки не съм го виждал,ебаси нинджата е, като нямаш разрешително,ти казва - духаш супата да влезеш в парка и защитените зони!Благодарение на него има доста успехи, но е луд!Явно требе лудост!Нямаш работа там.. Да има пунктове, горска полиция, планинска полиция и тнт, както е в белите държави!
И тн. и тнт и тнт.. Писал съм части от закона;Р мислено.. Имам опит и знам за какво иде реч, само че българинът оскотя...
Ако ти кажа категоризацията на парковете - ще паднеш, на половината места не би трябвало да има хора въобще.. ама нейсе...
цитирай
25. dorichela - Едно хубаво нещо остана в тая тъпа ...
13.08.2011 20:51
Едно хубаво нещо остана в тая тъпа държава и него ще залеят с бетон и боклуци.... море не остана, само арматура и тухли.... сега и планините... Бетонни дървета да им поникнат от задниците!!!
цитирай
26. dmv - . . . . Трагедията е майка на мизер...
15.08.2011 20:42
.... Трагедията е майка на мизерията,а недоволството.. на промяната..
цитирай
27. blagovestie - Дори,
15.08.2011 20:45
аз ще прибавя към твоята своеобразна ... молитва, едно чисто, просто и искрено - амин!


:))))
Благодаря ти, че ще се смея цяла вечер покрай теб! :)))

ПП: И може ли по-клонести да са бетонните дървета, моля! ;)
цитирай
28. dorichela - Брато,
16.08.2011 01:36
дано да Е промяната!

Благовестие, може, може :)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене