Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2011 21:00 - Шарже д'афер(пътуване,документи и още нещо)
Автор: dmv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 4629 Коментари: 19 Гласове:
16

Последна промяна: 23.07.2011 09:17

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Беше отвратителна жега,дори и на пуснатия климатик беше задушно,а за праха наоколо...е няма как,щом има пясък,ами значи ще има и това.Лошото е, че влизаше в превозното ни средство през всички процепи! Който е бил там,знае какво е полу-пустиня!..Пълна трагедия! По-гадно е само ..цяла пустиня..Гъбаркам  се!!!:)Това се очертаваше едно,неприятно пътуване до град  ...... (ебаси шантавото име е,не мога да го кажа),траещо около три часа,приблизително някъде там,а Жорж беше надул максимално,по стереото,някакъв местен вариант на чалгата и неколкократните ми молби,аджаба да намали или смени излязоха безуспешни,та ми оставаха две опции - да нашамаря гадното хлапе или да се правя,че ми харесва отвратителната какaфония изливаща се на талази от колоните..
   Заех позицията на умерен пацифист,пуснах си някаква,много  лежерна музика през слушалкиите на источка-пода(тази в момента)! Така,поне нямаше да ми задава досадни въпроси и се отпуснах!
   Понеже навън не се вижда почти нищо от пясъчната буря наоколо и караме бавно,а аз скучая,ще разкажа какво имаше в пликовете и куфарчето,колкото да убия оставащото време.
   Сутринта се събудих отпочинал и след закуската от фурми и местен вариант на кафето(отврат) -  отворих първия от четирите плика,който нямаше никакво друго означение освен гриф - "Строго секретно" и попаднах на нещо странно! Съдържанието му беше..данъчните декларации на българските депутати към НАП и Сметната палата.Прегледах ги набързо и установих няколко интересни факта - българските депутати са почти социално слаби!Взимат заплати,според декларациите си,около средната за страната,но тези от комисии и награди ги нямаше там....демек необлагаеми!Второ -  почти никой от тях нямаше,според документите естествено,никаква собственост,рядко по някое апартаментче или виличка..Горките!
   Най-интересното беше една част,която стоеше отделно от другите! В нея имаше опис на привилегиите,които ползват като народни избранници,както и някои и други интересни неща...Като почнете от безплатните почивки,минете през служебните пари и командировъчни,та да стигнете до екстри,като членове на комисии и безотчетни като режийни...Интересни цифри се получаваха плюс онези другите - облагаемите!Средно се оказа,че един "бг-избранник-хрантутник  на народа" взема средно към 3000-5000 лева.."Но комент" на чист судански!
   Втората интересна част на тези отделни писания беше - как българският депутат често е консултант към фирми разни,но по граждански договори,за да не е в разрез с Конституцията на РБ! Тоест - тука плащаха данъци,но пък значи можеше да лобират за фирмите чиито консултанти са,инак що да ги взимат се запитах,пък лобирането е забранено...
   Последната страница беше най-интересна - оказа се,че родата на бг-депутата,често до девето коляно,са милионери..и то рязко,в рамките на мандата на избранника се случваше такова чудо..От което си извадих извода,че не трябва да ги мисля,натаманили са си нещата;)Само не ми стана ясно едно - кой се беше объркал и ми го беше пратил вместо инструкции?!?Ебаси разваленият телефон е нашта "Държавна машина"!!!
   Така,във втория подред плик,на който с големи букви пишеше ВКР и "Строго секретно",имаше само една папка.Съдържанието й беше относно някаква афера с ПЕТРОЛ,който някога си трябвало да получим от Судан,още преди да започнат да се делят,в замяна на оръжие естествено!Същото така имаше няколко договора за кораби с пшеница и други трайни,а и нетрайни стоки,които навремето,с настъпването на ДЕМОКРАЦИЯ,кой знае защо бяха потънали в забвение,а сега "Б-я" се сетила,че ни дължат официално и по други договори "некой лев" в размер на милиони!И решила да пробва - и в Южен Судан,и паралелно в Судан!Това беше моето поръчение относно тази папка,а именно да установя контакт с човек,който отговаря на телефона на последната страница от папката и да се срещнем в размирният район "Абуей" - рожденното място на цялата нефтена промишленост на (вече) разделен Судан!Да го запозная с исканията на Татковината и така.Само,че провинцията и градът се промениха при разговора по сателитният....не че има значение,а имало...
   Третият не беше интересен - имаше само един лист,който трябваше да предам на въпросната,полу-официална среща!Бяха разчети и възможни начини за разплащане,които да изберат - с телефони и адреси за свръзка!Нейният гриф не беше "Строго секретно" и подателя беше - "Финансово-отчетна служба" към МВнР на РБ!
   Последният плик.... обаче.... беше странен!Първо не беше залепян,тоест вътре можеше да има всичко!Гриф нямаше и  имаше писмо,състоящо се от четири изречения!А именно - "Пази се,знаят че си тук!Успех!.Ц.И. е човекът насочил ни към теб!Има ти безгранично доверие,следователно - Ние също!!!"
  Теглих им поредната майна,подред на всички,сканирах с портативната камера листовете,а този,който трябваше да предам,прибрах в джоба на ризата си и после отворих куфарчето!Останах изненадан!За какво са му на един Шарже д"афер оръжия?!
   Вътре имаше картечен пистолет "Стечкин" с четири пълнителя по 30 патрона в удължената версия на пълнителя,пистолет "Арсенал"9х19 с 3 пълнителя по 15 патрона,два паспорта с различни имена,ножове за мятане,по 100 допълнителни патрона за големия и 50 за малкия пистолет,няколко специални кобура и други подобни аксесоари!
  Това беше съдържанието на предадените ми неща,последвах указанията за документите,въоръжих се и сега ето ме пристигащ в Малакал,както се разбрахме с човека,който промени първоначалната дестинация за среща,с когото говорих по сателитния...странно място изглежда..
Сега ви оставям,дано скоро нямеря време... да опиша какво се  е случило..
До..когато!
"_0

(следва)






Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. cecka1504 - Данъчните декларации на нашите ...
22.07.2011 21:12
Данъчните декларации на нашите депутати мисля, че вече за никого не са странни. Просто са си бедни хората, живи да ги ожалиш. За сметка на родата им.

И се пази :)!
цитирай
2. dmv - cecka1504,
22.07.2011 22:34
За мен са!
Пазя се:)
цитирай
3. despinida - Емил Боев,
22.07.2011 22:45
любимият ми герой от детските години...:)
цитирай
4. dmv - деспинида,
22.07.2011 22:49
обкновен Шарже д'афер в мое лице:)
цитирай
5. kleopatrasv - При теб винаги е забавно, даже св...
22.07.2011 23:52
При теб винаги е забавно, даже свикнах с натрапващата ти музика тук....Очаквам с нетърпение продължението.
цитирай
6. dmv - клеопатрасв,
23.07.2011 00:10
ми музиката изразява какво мисля в даден момент,понякога няма,зависи от постинга..Като събера 200 гласа ще пусна нова серия..шегувам се:)
цитирай
7. dorichela - Брато, поне един Дезърт Ийгъл да ти ...
23.07.2011 02:35
Брато, поне един Дезърт Ийгъл да ти бяха сложили в куфара.... :) Чувала съм, че били рядкост по нашите ширини, та дано поне там имат :)
А по данъчни декларации... и аз и ти сме доста по-богати и имотни от горките ни народни представители :)
цитирай
8. dmv - ;)))
23.07.2011 09:05
Дезърт Игъл а?Ей шегаджийче,ама за награда ли да ми го дадат,тоя токмак тежи три кила,не е човешки пистолет,а с тоя патрен 7.62 можв бизон да свали...
Е ми богати сме,притежаваме десетки левове..Те,милите, си нямат нишшшштоооо:)))))
цитирай
9. blagovestie - Надявам се целия този къртовски
23.07.2011 09:44
труд и така описаните рискове да ти докарат някое консултантско хонорарче. Колко, колко... поне колкото на Доган, ти пожелавам...

Хай, сполай ти, и прохладен ден от мен! ;)))
цитирай
10. dmv - bloagovestie,
23.07.2011 09:49
ти ако знаеш батко ти Меди Доганов(предишното му име) какви хонорари и за какво ги взима..ше се разплачеш...Разбирал от води...
Инак,моя милост е тук,в Африка,на собствени разноски,че бедна държавата,а пусто Любов към Татковина...:)
Весел и спорен от мен:)
цитирай
11. blagovestie - Абе реално не знам, но
23.07.2011 09:53
на това, което излезе в медийното пространство, се крепи благопожеланието ми :)))
И, да ти кажа, няма значение икономическото състояние на държавата, щото нали се сещаш, ние тука (в България :))) всички стоим май поради същата причина - любов и безизходност, ама Любовта преобладава...
цитирай
12. dmv - благовестие,
23.07.2011 09:59
ТОЙ не е жив човек..толкова дебелокожа личност като него няма...Те го обвиняват,той казва не е вярно...Е за "Цанков камък".. мани там е поразителна история...ама на него не му дреме!

Да, само дето любовта към Татковината се изчерпва...много искат,а нищо не дават!
То АЛТРУИЗЪМ,aма до време...
цитирай
13. blagovestie - Дават, хората, не си криви сега душата, дават.
23.07.2011 10:04
Протриха им се тупалките за отупване на брашнения чувал. Да не мислиш, че е лесно...

Зомбита има много, а ние сме оставили екстракта им да ни управляват. Но докато търпим и не променяме нищо, си ги заслужаваме до един.
цитирай
14. dmv - благовестие,
23.07.2011 10:08
Да тръскат..някой ден всеки плаща...тия няма да го избегнат!
На мен в Судан ми харесва,зема да остана,тука поне е ясно..аз съм "сахиб" и ще си барна едно именийййце,две джипчета,"Две черни перли",да потичкват наоколо и съм таковал и Татковина...
Барем земат и депутат да ме направят в местния парламент..ДА,"сахиб" започва да ми звучи добре....
;)))
цитирай
15. blagovestie - Планът не е лош, но
23.07.2011 10:11
има един недостатък. Да не сте заедно в казана с онези маскари после :))

Да потичкват наоколо, казваш... ;)
цитирай
16. dmv - благовестие,
23.07.2011 10:17
да,решено е,от днес в 10.15,официално съм Сахиб Змейски!
Да както се казва на чист български език - "да тръчат";))
Оставам в Судан!След мисията де...че пусто отговорности...:))
цитирай
17. ddiaries - шшш
25.07.2011 10:58
къде се загуби...
с тез оръжия ме притесни...да не би да те раниха...и да лежиш обинтован сега в някоя Суданска болница????????????????????????????????????????
цитирай
18. dmv - E ме, няма, както споменах, ако си ...
25.07.2011 11:32
E ме,няма,както споменах,ако си чела внимателно първата част,съм почти безсмъртен..То там няма болници,само шамани,ама не баят на магистрали,ами на болни,е има една две ,ама са малко..
цитирай
19. vostroto - Dmv:)
28.07.2011 09:30
Депутатите си знаят, че каквато и информация да ни предложат за доходите, и имуществото им, ние няма да им повярваме, затова гледат да е възможният минимум.
:)))Не знам дали са се объркали с пликовете, и куфарчето - нали героят е дипломат - значи и шпионин:))). Само този арсенал е обезпокоителен - ще се защитава ли, или ще изпълнява "мокри поръчки"?
Поздрави!:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене