Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2011 19:58 - Три Вр'ъха-2(Viva la vida!)
Автор: dmv Категория: Лични дневници   
Прочетен: 6835 Коментари: 26 Гласове:
24

Последна промяна: 08.07.2011 20:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    Днес,докато си пия питието,гледайки върховете на Балкана -  Бузлуджа,Шипка и Мазалат и се любувам на красотата им,та викам да доразкажа историята или поне част от нея,защо и какво....Която много прилича на нашата си,тукашната,от последните 20-сет години..,но е доста по-зловеща,поне войни си нямаме и кокаинови партизани по горите..ЗА късмет!А да и разпадът на страната не е толкова зловещ,но не пречи,има време!
   Та значи,в края на 90-те години на предходния век,започва тоталният опит за възтановяване на държавата Еквадор от Правителството й,далеч от пипалата на международната Хидра "Юнайтед Фрутс Къмпъни",за втори път.Отново са изгонени,но сега е чрез дъщерните им дружества,които почти две деситилетия, представляват Конгломерата там и се обогатяват на гърба на обикновения и беден,местен жител...Първоначално има ефект,но Компанията решава да действа сериозно,осъзнавайки че губи бизнес за десетки милиарди долари годишно - тотално..След тях и потоп става мотото им по отношение на беден Еквадор!...
   Първо,по границата с Перу в Андите,започват поредните въоръжени сблъсъци между армиите на двете страни,като Перу има САЩ зад себе си(няма лобисти ,ама никак сред ЕЛИТА на тази страна),подкрепящи териториалните им,отколешни претенции към Еквадор..Война няма,но се води..Еквадорските войски се държат храбро и не отстъпват,въпреки по-малък числен състав и по-лошо въоръжение..Тази тактика не успява,но и донякъде успява!..Икономиката на страната започва да се претоварва,като и преди това е зле,но нещата стават трагични..Всички реформи са спряни,парите отиват за "Военната машина" и съвсем малко за най-належащите хорски потребности,почва повсеместен глад,на практика медицинско обслужване отсъства,поради липсата на пари..Но няма как,въпросът е или,или!
   Тогава(съвсем случайно!),освен това се случва и негласно,картелно споразумение между всички големи, чужди изкупчици на кафе и банани,да не се закупува продукцията на Еквадор или ако се,да е на минимални цени..Хиляди плантации фалират//масови протести и обвинения срещу правителството..но Еквадор като по чудо оцелява,пак!..Тогава сработва втора част от плана за поробването им..
   Накратко - традиционно Колумбия,Еквадор и Венецуела са братски страни,с единна външна политика и си помагат,дори са имали идея за федерация,но не се е случило..ЗАЩО знаят само Господ, стари баби и.... САЩ!Така,значи след около година,след започването на необявената война с Перу,това се променя,защото в страната от Колумбия започват да навлизат въоръжени групи,уж подгонени партизани от наркокартелите,които бягат от Колумбийската Армия и ЦРУ-ФБР - Уж!(Не знам дали знаете,но в Колумбия има около 5000 хиляди редовни войници и всякакви елитни други подразделения на Американското Правителство,уж за борба с нарко-трафика,макар и на мен да ми се чини по-скоро за управлението му.,та те обслужват ми се чини и други интереси..)
Та тези партизани не само навлизат от към Колумбия,бягайки уж,ами и установяват бази за отглеждане на кока в граничните зони между двете страни,та дори и се пробват да навлезат в "сърцето" на страната...Странното е обаче,че частите на Еквадорската Армия пратени да ги прогонят,при сблъсъците,пленяват или попадат на странни вражески бойци,без документи,руси,синеоки,доста различни от колумбийци,с прекалено добро въоръжение наемници..цели орди такива.(сателитни телефони и джипиеси,всякакви модерни оръжия и много добра логистична и тактическа подготовка,наричат ги бойците-фантоми).
   Част от тези войници-наемници успяват да преминат в централeн Еквадор,въпреки отчаяните опити на полиция и армия да ги задържат по периферията на страната и започват да сеят смърт,започват масови избивания,отвличания,къде за подкупи,къде с цел "елиминиране",публични екзекуции и тнт..
   Резултатът е политически скандал с Колумбия,скъсване на дипломатически отношения - негласно,отзовани посланници и тнт,но го има,просто защото колумбийците твърдят,че такова нещо не се е случило..
   Това има две важни следствия..разбиване на тристранния съюз,включващ и Венецуела,което пък прокарва Уго Чавес като опозиция на американските интереси там..странно съвпадение..
   А второто - че Еквадор започва битка на два фронта,фактически банкрутирал!
   Въпреки това,страната оцелява,само и единствено в този момент,защото Чавес им дава помощи - парични и хуманитарни,до ден днешен!
   С една дума започва най-голямата,престъпна вълна в цялата им свободна история като държава,откакто Боливар ги е освободил от испанците.Икономиката на практика не съществува,богатите се окопават по именията си,с цели частни армии за охрана..Социалната система се разпада при тази негласна бойкот на два фронта и необявено ембарго..
   Тук се вплита и личната история на моята позната,но понеже стана време за следобедния джин с тоник,явно ще се наложи да доразкажа в една последна трета част..Отивам да подкарам Шарколията към фермата за лами,близо до "Станков ДЯЛ"..
Доскоро!
"_
0






Гласувай:
24



1. cecka1504 - Нямаме си кокаинови партизани в ...
08.07.2011 20:07
Нямаме си кокаинови партизани в горите, иначе си ги имаме. Някъде. Или тяхно подобие.
".След тях и потоп" - става мото и на много български политици.
Друго, което искам да кажа е, че няма нищо случайно :)
Повече няма да коментирам, щото от икономика и политика не разбирам много :)

Ай, до скоро!
цитирай
2. dorichela - Красива страна с тъжна история. . . . ...
08.07.2011 20:09
Красива страна с тъжна история.... Де да бяхме малко умни да видим какво става и да си вземем поука, но уви...
цитирай
3. dmv - цецка1504,
08.07.2011 20:13
Е нашите "кокаинови" герои,не само не са партизани,ами и много известни индустриалци и олигарси...Има бе,само "случайни" неща и тук и там...
цитирай
4. dmv - доричела,
08.07.2011 20:16
Тъжното е друго,макар че си много права,все едно не се е случило,никъде не се говори открито за подобни неша,аз аз нямаше да ги знам,ако не я познавах тази дама и мъжът й..Поуки ...не знам!
цитирай
5. cecka1504 - Това са вече подробности, въпросът е, че си ги имаме :)
08.07.2011 20:21
dmv написа:
Е нашите "кокаинови" герои,не само не са партизани,ами и много известни индустриалци и олигарси...Има бе,само "случайни" неща и тук и там...

цитирай
6. dmv - cecka1504 - Това са вече подробн...
08.07.2011 20:25
cecka1504 - Това са вече подробности, въпросът е, че си ги имаме :)
......

Те,ама никак не са свързани с онез,тамошните,ама друг път..,Но виж как една компания търгуваща с плодове,прави феноменални неща,за да си запази бизнеса,е то верно че е за дестки милиарди годишно....
То затова има полицейски операции на 3 континента,а се странното е,че на България името е вътре..
цитирай
7. cecka1504 - Това означава ли, че и нашите компании трябва да правят ония "феноменални неща", дето преди малко изчезнаха :)))...
08.07.2011 20:32
dmv написа:
cecka1504 - Това са вече подробности, въпросът е, че си ги имаме :)
......

Те,ама никак не са свързани с онез,тамошните,Но виж как една компания търгуваща с плодове,прави феноменални неща,за да си запази бизнеса,е то верно че е за дестки милиарди годишно....
То затова има полицейски операции на 3 континента,а се странното е,че на България името е вътре..


... за да си запазят бизнеса и той да се разпростре на няколко континента :))))))
цитирай
8. dmv - Не, не се налага, нашите компании са ...
08.07.2011 20:49
Не,не се налага,нашите компании са техни..вече,а не самостоятелни..повечето:)Тъжно но факт!
цитирай
9. injir - Нашата красива държавица става за ...
08.07.2011 20:53
Нашата красива държавица става за бананова република без банани...
цитирай
10. dmv - Това ми е идеята!
08.07.2011 21:03
injir написа:
Нашата красива държавица става за бананова република без банани...


ЗА съжаление вярна идея,това ми беше и моята такава!А в третата последна част,ще има много интересни прилики с нашата си действителност...Направо поразителни!
цитирай
11. fiorino - Големите затова са големи - за да си ...
08.07.2011 23:11
Големите затова са големи - за да си играят с малките и да си преследват интересите. И нищо не се е променило. За големите май продължава да важи правилото целта оправдава средствата.
цитирай
12. dmv - fiorino,
08.07.2011 23:27
Смятам,че си прав/а..Ами човешкият живот никога не е бил много ценен!Тези дни особено...
цитирай
13. fiorino - Човешкият живот изобщо не е ценен. ...
09.07.2011 01:13
Човешкият живот изобщо не е ценен. Един пример само - 11 септември. Според мен, разбира се.
цитирай
14. dorichela - Тук и с мегафон да ни го тръбят, пак ...
09.07.2011 01:20
Тук и с мегафон да ни го тръбят, пак няма да му обърнем внимание, защото обичаме да ни лъжат и истината не ни е понятна, никак, ама никак.........
цитирай
15. dmv - fiorino,
09.07.2011 08:44
11 септември е най-странното събитие в човешката история...
цитирай
16. dmv - dorichela,
09.07.2011 08:45
ми тя истината си е гадна..
цитирай
17. phoenix2000 - Интересна история, или анализ, или ...
09.07.2011 09:19
Интересна история, или анализ, или каквото и да било но беше интерсно. Но окупаторите са други и са точно двама - CocaCola и Windows
ПП Кадафи също имаше идея за Африкански Съюз по европейския модел, той даже го създаде, но явно няма да го бъде
цитирай
18. dmv - phoenix2000,
09.07.2011 09:47
Прав си за Кока и Майкрософт, но Тези, "плодовите", са не по-малки гадове,апропо те доставят на Европа всички плодове и зеленчици от региона, имат оборот от стотици милиарди долари годишно и са завладели Латинска Америка, и колят, и бесят с частните си армии там,толкова са могъщи.Да се говори против тях е равносилно на самоубийство в онзи регион!
Третата част ще разкажа личната история на дамата, която е потресаваща!И защо е избягала при първа възможност!
Не е анализ, само история..

А за Кадафи, ами какво да ти кажа, да видим сега Либия ще поеме накъде и кой ще й ползва петрола..Това е, зарежи демократизирането на обществото.. То просто няма да се състои..
цитирай
19. анонимен - Отличен (6) !!!
09.07.2011 13:58
Отличен (6) !!!

http://kushel.blog.bg/drugi/2011/05/19/sasht-da-stroiat-socializym-edin-dobyr-syvet.750420

Уго Чавес: На Марс е имало цивилизация, унищожена от капитализма
цитирай
20. tili - Лелеее! Така се зачетох
09.07.2011 15:25
в блога ти, че ми отиде следобеда. Като една Шехерезада си:) Влязох за малко без да се логна и - ето, нА! Вече час и половина чета. И музиката е екстра. Даже ми стана прохладно от тоя Балкан там.
Поздрав:)))
цитирай
21. malchaniaotnadejda7 - Банановата революция от послед...
10.07.2011 20:44
Банановата революция от последните десетилетия на миналия век, на някого може да звучи безобидно, заради привидната дистанция във времето. Но тя е същото, което првят няколкото чудовищни октопода от сорта на „Монсанто” днес, които си играят с тази планета, със земната цивилизация на кегли. Сложиха ръка на света, заличиха древни сортове, добивани още от времената на инките, посегнаха и тотално унищожиха вековни култури, модифицираха генно животни и риби, не само растения. Какво остава? Кое е следващото – да сложат ръка на човешкия геном, него ли да програмират? Но копнежът да държат контрола и да играят Господ може да скрои зловеща шега на сегашните „господари” на малкия ни земен свят. Така е и с брандирането на „Юнайтед Фрут Къмпани”, за които е автентичния ти разказ - вилнеещи и опустушили със сигурност не само Еквадор, а контролиращи банановия бизнес в света. Банките, застрахователните дружества, частните им армии, са сякаш само върха на айсберга на онзи див стремеж за управление на целия свят. Но, едно е, да играеш Бог, друго е, да си Господ... Защото никой не е по-могъщ от природата. Разказът ти е истински и затова много ценен, Дориан. Благодаря и чакам продължението. Здравей!
цитирай
22. dmv - Отличен (6) !!! http://kus...
10.07.2011 23:25
kushel написа:
Отличен (6) !!!

http://kushel.blog.bg/drugi/2011/05/19/sasht-da-stroiat-socializym-edin-dobyr-syvet.750420

Уго Чавес: На Марс е имало цивилизация, унищожена от капитализма


Това е специално истината за Латинска Америка! Аз Не харесвам СССР,харесвам демокрацията(не че я има някъде в чист вид!),мразя КОМУНИЗМА,но мразя и ИМПЕРИАЛИЗМА на САЩ! Считам ги за гадни копелета!Смятам България има свой собствен път,който да се открие!
цитирай
23. dmv - в блога ти, че ми отиде следобеда. ...
10.07.2011 23:30
tili написа:
в блога ти, че ми отиде следобеда. Като една Шехерезада си:) Влязох за малко без да се логна и - ето, нА! Вече час и половина чета. И музиката е екстра. Даже ми стана прохладно от тоя Балкан там.
Поздрав:)))

Да избирам си именията на хубави места;))))
Мерси за оценката! А не, аз само приказки разказвам,понякога неразбрани..
Доста хора не ги харесват,но нека дерзаят ;)
Радвам се,че ти е било комфортно тук;)
цитирай
24. dmv - Мълчание,
10.07.2011 23:41
радвам се,че намина!
Истината е,че тези са по-могъщи от Монсанто,равни са на "Филип Морис",Кока Кола и Пепси,Баер,3М,"ЕОН Рур Гас" и прочие бандити,имат в компании и какво ли не,капитализацията им е като на няколко малки държави парите,нямаш идея за какви неща става въпрос,те контролират всичкия бизнес с всякакви екзотични цветя,плодове,зеленчуци и тнт...В Латинска Америка са завзели всичко,а В Централна са инкогнито,но пак бесят и колят. Имат над 60 хиляди наемници в няколко ударни групи и тнт...А аз почти нищо не знам за тях... Истинта е,те отдавна са надминали Бог,отдавнa решават кой и кога ,какво ще....
Следващата част е зловеща...много зловеща...
Здравей!
цитирай
25. malchaniaotnadejda7 - Знаеш, къде завършиха онези пре...
11.07.2011 09:57
Знаеш, къде завършиха онези представители на човечеството, на нашата раса, които злоупотребиха с власт и сила... Избиха милиони хора, но в края на краищата свършиха като плъхове. Аз вярвам в природата, вярвам и в историята. Все още... Поздрав и ти благодаря за смелостта да разкажеш тук. Такива са навсякъде и пуснаха пипалата си и у нас. "Монсанто" искаха да ни продават техни генномодифицирани семена и да изземат пълен контрол над всичко, с което се храним. Българският парламент забрани вноса на генномодифицирани семена, но един нелегален внос и - край, пълна зависимост - те ще заразят нашите култури по вятъра. Това означава пълна зависимост - всичко, с което се изхранваме да зависи от тях! Без армии, не са необходими армии. Все едно имаш крепост и даваш ключа от крепостта на някого. Хората трябва да се борят. Това е моето разбиране. И да са достатъчно информирани. Защото, ако не са, купоните по Жан Виденово време за хляб и бананите само за Нова година ще им се видят бледа грижа. Колкото до екзотичните цветя - аз отказвам да ги купувам. Защо ми е етиопска роза, когато имаме български. Един ден и розата ще е екзотично цвете...:) Хубава седмица и успех!
Здравей!
цитирай
26. dmv - Мълчание,
11.07.2011 11:27
за съжаление, истината е - поне от 20-сет години семената на всякакви култури са генно-"пипнати", за да си продават пестицидите и инсектицидите, особено на зърнените и бобови! Българското правителство е никой, ние сме нищожни, не можем да ги спрем, което не значи отказ, а само промяна на схемата за борба! Знаеш ли, кравите в Аржентина достигат кланничния си рандеман.. 2 пъти по-бързо от колкото е нормално... пшеницата е обработена с какви ли не препарати, без които просто няма как да расте... А бобовите.. е там е страшно, понеже е лесно да се препрограмират генетично.. могат да ти направят бобова култура и 500 метра висока.. примерно, генетиката и ботаниката отдавна обслужват нечии интереси..
Розата е екзотично цвете :) Вече..
Хубава и за теб!
Здравей!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене